2009. 04. 14.

Mi történt San Juanig? - MLM Cruise 2008.2.rész.



2008 november legvégén, Miamiban szálltunk hajóra.A hajó a Carnival társaság Liberty /Szabadság:)/ nevű hajója volt.

110 ezer tonna víz kiszorítás,1200 fős személyzet,2700 utas. 13 fedélzet szint,olasz gyártmányú hajó, panamai zászló alatt.Olasz kapitány. Itt egy kis film a Carnival oldaláról, angolul, de szépen bemutatja képekkel a hajót.A videón beszél: Joe Farcus a hajó belsőépítész tervezője



A hajón színház, disco, kávéházak, éttermek,casino, különtermek, konditerem,fodrász, üzletek, medencék,kosárpálya,futó pálya, vizi csúzda,nagy kivetítő,napozó fedélzetek, gyerekmegörző-játszó ,remélem minden lehetőség eszembe jutott....
Úgy képzeld el, hogy vizen van egy négycsillagos hotel és egy plaza keveréke.








Elfoglaltuk a kabinokat, miután lefényképeztek minket a fedélzetre lépésnél és kaptunk egy kártyát ami mintegy hitelkártya érvényes volt a hajón. Fel lehetett tölteni,fel is kellett minimum 200 USD-vel,és utánna nem kellett pénzzel törődni a hajón. Ez praktikus és biztonságos az utasoknak is, a dolgozóknak is. Először azért furcsa volt, hogy ez a nagy "bárka" is imbolyog egy kicsit, de nem nagyon, főleg ha szép az idő. De most hogy visszagondolok, jó érzés igazából ez az imbolygás és bármikor vissza mennék!

Eddigi életem legnagyszerűbb élménye volt ez a hajó út. Főleg úgy, hogy MLM "élő legendákkal" lehettem együtt. Szinte azóta amióta az internetet rendszeresen elérem - kb 2000 óta tudok erről az MLM Cruise-ról és azóta igyekeszem eljutni. Ez most sikerült, és rengeteg energiával és ismerettel töltött fel.

Megismerkedtünk "stewardunkkal" azzal a fiatalemberrel, aki segítőjével a kabinunkért felelt és mindennap valamivel meglepett.

Mint pl. ilyen "törölköző állatkákat" csinálnak kolléganőjével és kidíszítik valamivel, ami a Te személyes holmid és a kezük ügyébe kerül.Persze rendet is csinálnak közben.


Ezután felszólított mindenkit a kapitány és a cruise igazgató, hogy menjen el mindenki a kijelölt helyére a kötelező mentőmellény próbára és oktatásra. Igy én is elmentem. Ezt nagyon komolyan veszik, hiszen életet menthet.

Kijelölt időpontban volt minden este ugyanannál az asztalnál "ültetett" vacsoránk.Az első este megismerkedtünk,egy nagyon vidám és vicces fülöp-szigeteki fiatalemberrel,
Roderick-el aki a főpincérünk volt és Nunung-al , egy nagyon kedves indonéz hölgyel aki aszisztensként segítette őt. Mindig élmény volt a vacsora velük. Nagyon kedvesek és humorosak voltak.
Ezenkívül még jópár helyen lehetett étkezni a hajón, különböző stílusú ételeket.Pizza-t,hideg és meleg szendvicseket, sushi-t, mindenből amennyi jólesik. Emlékszel talán, Big Al is mondta, ha igazán odfigyelsz akár 13 szor is tudsz étkezni naponta:) Az ételekért nem fizetsz a hajón külön. A vízért , a koffeines és koffeinmentes kávéért , ice teáért sem. Csak az ezeken túl rendelt italokért. Jó érzés.Egyszerű. Még fokozza azt a szabadság és nyaralás érzést, ami egyébként is megvan az egészben.Készpénz mozgás sincs a hajón.

Pihenéssel, és tanulással töltöttük a napokat,míg San Juanba értünk.
Miről és kitől tanultunk, arról had illesszek be egy videó részletet. Itt egy külömn előadást tartott a magyar csapatnal Orjan Saele egy norvég, kiugróan sikeres hálózatépítő.






Nincsenek megjegyzések: