2013. 02. 19.

10 alapvető beállítottság a sikerhez vállalkozóként

A beállítottság gondolatok és hit kérdése, ami hatással van (általában tudat alatt) arra, hogy hogyan gondolkodunk és érzünk. Gyakran már a gyerekkorban megvannak a gyökerei és egy komoly akadályt jelenthetnek a sikerhez, ha ellentétes azzal, amit megpróbálunk megvalósítani.

A jó hír az, hogy erőfeszítéssel új gondolatmintákat nyerhetünk, amelyek sokkal inkább támogatást nyújtanak a sikereinkhez, mintsem szabotálnak. Az alábbi lista segít ehhez.
1.) Az élet (különösen az üzleti élet) állandó mozgásban van. A vállalkozó ezt el kell fogadnia és keresnie kell a módját annak, hogy ezt a saját előnyére fordítsa. Nem szabad félnie a változásoktól, hanem az alkalmazkodást egy érdekes kihívásnak kell tekintenie.

2.) Még az egyéni vállalkozóknak is el kell vállalniuk egy vezető szerepet, legyen az a saját kollektívája vagy egy egyenrangú csoport. Ha új ez a szerep a kisvállalkozó számára, akkor először egy kis csoporttal kezdjen, és azután fokozatosan építgetheti vezető szerepét egy egyre kiterjedtebb közösségre.

3.) Erősségeidre építkezz. Alapvető, hogy egy vállalkozó tudatában legyen annak, amit jól csinál. Az erősségeinket akár gyengeségeink alátámasztására is használhatjuk. Például, ha jó oktatónak tartod magad, de nem vagy jó értékesítésben, akkor használd ki az oktatást, mint a marketing fő módszerét – ha jól csinálod, nagyon hatékony lehet. Amelyik gyengeségedet nem tudod ellensúlyozni, arra az „outsourcing”-ot (kiszervezést) javasolnám- azaz bízd rá olyan valakire aki abban jó.

4.) Építs ki egy támogató csapatot és fogadd el a segítséget. Ilyenfajta támogatók lehetnek a vezető egyéniségek, trénerek, családtagok és barátok, online és offline fórumok / csoportok és a személyzeti támogatás, úgymint a virtuális asszisztensek. Bizonyosodj meg róla, hogy a csapatodban mindenki álomépítő és nem álom romboló; bár az, aki hajlamos rámutatni a potenciális buktatókra, felbecsülhetetlen lehet.

5.) Szükség lesz egy magas szintű pozitív energiára. Ennek biztosítása mind fizikai: elegendő mozgás, alvás és egészséges étkezés; mind mentális: negatív gondolatok kiküszöbölése és pozitív emberekkel való kapcsolatteremtés.

6.) A vállalkozó önmagát kell,hogy motiválja. Próbáld meg megtalálni azt, ami igazán motivál. Jutalmazd magad, ami kiváltja a dopamin termelést az agyban, állíts fel határidőket,vedd körbe magad partnerekkel,akiknek felelősséggel tartozol. Találd meg a ritmusod – például, hogy éjjel vagy napközben tudsz jobban dolgozni – rövidebb szakaszokban vagy egyszerre huzamosabb ideig.

7.) Legyél nyitott és barátságos. Egy bizonyos mértékig mindenki félénk de nagyon fontos, hogy alkalmazz fortélyokat, amelyek segítenek legyőzni az aggodalmakat. Találd meg a csatornát, ahol legkevésbé érzel félelmet, legyen az online vagy offline, közösségi vagy üzleti beállítottságú. Gyakorlással egyre könnyebbé fog válni.

8.) Mindig légy nyitott a tanulásra – soha ne hagyd abba,a jobb módszerek után kutatást és soha ne feltételezd, hogy mindent tudsz már. Tarts lépést az új technológiákkal és technikákkal.

9. ) Fogadd el, hogy nincs tökéletesség. Bár nagyszerű dolog magasra tenni a lécet de bizonyosodj meg róla, hogy ne legyen elérhetetlen. Később is lehet fejleszteni dolgokat és néha az „elég jó” valóban elég jó lesz.

10.) Végül, legyél mindig jókedvű. Vannak, akik megrögzötten hiszik, hogy a munka unalmas és fárasztó. Próbáld meg a jókedvet és izgalmat keresni mindenben, amit csinálsz, és ha túl sok unalmas dolog jön össze, nézd meg mit tudsz esetleg kiiktatni, így csak az érdekes dolgokra tudsz majd koncentrálni. Ez majd segít fenntartani a pozitív energiádat és lendületesebbé tesz.

Katherine Reschke

A cikk forrása: http://EzineArticles.com/?expert=Katherine_Reschke

10 megjegyzés:

Miklós István írta...

Szia Szilárd!

Köszönöm a cikket. Hasznos kis áttekintő, összefoglaló írás. Olvasás közben támadt pár gondolatom, ami úgy érzem segítségemre lesz a céljaim elérésében.

A legjobbakat Neked,
István

Miklós István írta...

Szia Szilárd!

Köszönöm a cikket. Hasznos kis áttekintő, összefoglaló írás. Olvasás közben támadt pár gondolatom, ami úgy érzem segítségemre lesz a céljaim elérésében.

A legjobbakat Neked,
István

Anita és Feri írta...

Nagyon tetszik ez a 10 beállítottság. 1-2 dolog helyére került a fejemben. Én is tapasztaltam az 5 év hálózatépítésem alatt, hogy nem lehet mindenki mindenben jó, de egyénileg mindenki jó valamiben, és ezt kell tökéletesre fejleszteni. Köszönjük Szilárd

Nemes Claudia írta...

Szia Szilárd!

Nagyon örülök ennek az írásnak! A siker programozásával több szerző is foglalkozik. Martha Friedman: Félelem a sikertől c. művét olvastad már?
Érdemes!

Üdv.: Nemes Claudia

Balogh Eszter írta...

Szia, sziasztok!

Szintén gratulálni tudok, rövid, és számomra nagyon sokat mondó, értékes bejegyzés, köszönöm Szilárd!
Ezt biztosan kommunikálom ezentúl a csoportom felé, és jómagam is ennek tudatában cselekszem.

Sok sikert: Eszter

Miklós írta...

Szia Szilárd!
Nagyon köszönöm ezt az írásodat! Soha nem jön rosszkor egy-két jó tanács de most különösen jól jött!!! Életem azon szakaszában vagyok ,amikor a dolgok nem úgy működnek,ahogy én szeretném!Ezek a gondolatok-persze ha be is tudom építeni az életembe-segíteni fognak! Szép napot és további jó munkát! Még egyszer köszi! Mester Miki

Földiné Csúcs Mária írta...

Üdvözlök mindenkit!

Nagyon hasznos és megszívlelendő ez a cikk. Köszönöm neked, hogy megosztottad.

Acs Robert írta...

Szia Szilárd!

Nagyon szépen köszönöm a cikket.Nagyon hasznosnak találom és sokat tanulunk belöle.Sokat fognak segiteni a továbbiakban.Mégegyszer köszönjűk és további szép napot kivánok.
Ács Robert.

Acs Robert írta...

Szia Szilárd!

Nagyon szépen köszönöm a cikket.Nagyon hasznosnak találom és sokat tanulunk belöle.Sokat fognak segiteni a továbbiakban.Mégegyszer köszönjűk és további szép napot kivánok.
Ács Robert.

dr.Roberto László Rémay írta...

Örülök Szilárd ennek a bejegyzésnek, mert több helyen is fején találta a "szöget"..... dr.Roberto László Rémay