2008. 06. 09.

Üdvözöllek a „Big Al Vezetői Kurzus” 13. leckéjénél.


Ez az utolsó lecke ebből a kurzusból.

/ Az előző leckét megtalálod ide kattintva./

Nos, mi a helyzet azzal a másik történettel, ami megváltoztatta az árral kapcsolatos gondolkodásomat?

A Pizza sztorit fogom használni, hogy megerősítsem a gondolkodásomat. A következőképpen hangzik:

Tom, rendeltél már valaha pizzát? Érezted már valaha, hogy milyen könnyű hozzájutni és nem kell este vacsorát főzni? Érezted már valaha, hogy milyen könnyű felemelni a telefont, rendelni egy pizzát házhozszállítással, mialatt videózol, vagy nézed a tévét?

Természetesen igen. Mindenki rendel pizzát alkalmanként. De ez a legolcsóbb módja annak, hogy pizzához jussunk? Semmi esetre sem. Fizetsz valakinek, hogy elkészítse és egy másiknak, hogy elszállítsa neked. Ez határozottan drágább, mintha elkészítenéd és megsütnéd a pizzát, és kifejezetten drágább, mintha fagyasztott pizzát vennél és megsütnéd.

Tehát miért költesz plusz pénzt? Az íz miatt? A jobb minőség miatt? Kényelem miatt? Komfort miatt? És tulajdonképpen kétszer vagy háromszor annyi pénzt és időt áldozol azzal, hogy nem te készíted el.

Hűha! Megfogtál. Mégsem csak az ár az egyedüli ok, amiért vásárolok. És most már a gondolkodásom kicsit közelebb van a vezetői gondolkodásmódhoz.

Nem jut eszedbe egyéb történet, hogy hasznát vedd a problémáidnál?

Nos, miért nem veszel kölcsön egy történetet, amit én használok?

Tételezzük fel, hogy az új, potenciális vezetőd a következőket gondolja:

„Még mindig nehezemre esik, hogy sikeres legyek, mert a szponzorom kimaradt az üzletből, csak termékeket rendel, soha nem hív és a felső vonali vezetőim is csak haszontalan termékhasználók, akik nem akarnak üzletet építeni. Senki nincs, aki segíthetne. Nem tudom egyedül csinálni.”

Miért nem mondod a potenciális vezetődnek a következőket?

„A cégünknél vannak vezetők? Természetesen igen. Ha attól válik vezetővé valaki, hogy vezetőket támogat és képez, az azt jelenti, hogy a cégednél minden vezetőt egy vezető támogat. Mi az esélye ennek? Nem tudom. Nézzük meg!”


Szisztematikusan vegyük végig az összes vezetőd a cégednél és nézzük meg, hogy ki által kerültek be az üzletbe. Fogadok, hogy mindketten meg fogtok lepődni azon, hogy a legtöbb vezetőt olyanok vették be az üzletbe, akiket nem érdekel, akik kiléptek, vagy lemorzsolódtak.

Ez könnyű.

Igen, a potenciális vezetődnek új gondolkodásmódot tanítani könnyű. A nehéz rész az, hogy mit és hogyan tanítsunk. De most már megvan a minta.

Egyszerűen veszel egy problémát és kigondolod, hogy mi a termékforgalmazói és mi a vezetői gondolkodásmód a problémával kapcsolatban. Aztán konkrét példákkal és történetekkel illusztrálod a problémát, hogy a potenciális vezetőd gondolkodását fokozatosan változtasd át termékforgalmazóiról vezetőivé. A potenciális vezetőd a saját következtetéseinek fog hinni.

Végül lesz egy embered, akinek a gondolkodása vezetői, vagy legalábbis közel áll hozzá. Ez egy mérhető, kimutatható, hatékony út, hogy kövesd az eseményeket, ahelyett, hogy találomra mondjuk azt, hogy:

„Kapcsolatokat fogok építeni és remélem, hogy ez a barátságos termékforgalmazó varázsütésre vezetővé válik.”

A szponzorom nem segít!

Tudni akarod, hogy mi mást mondhatsz egy siránkozó termékforgalmazónak, aki azt mondja neked, hogy:

„A szponzorom nem segít!”?

Próbáld meg ezt mondani:

„És pontosan mi az, amit akarsz, hogy megtegyen a szponzorod, amit te vonakodsz megtenni egyedül?”

Nos, remélem tetszett ez a mini vezetői e-kurzus. Kérlek, vésd jól az eszedbe a három nagy lépést, amiről beszéltünk.

1.lépés: Határozd meg, hogy mi a vezető.
2.lépés: Hogyan találhatunk vezetőket.
3.lépés: Mit tanítsunk a vezetőknek.


Ahogy látod, vezetőket képezni nem olyan nehéz, ha pontosan tudjuk, hogy mit mondjunk és pontosan tudjuk, hogy mit tegyünk.

Tom 'Big Al' Schreiter

A 12. leckét megtalálod az alábbi linken:
http://mlmsiker.blogspot.hu/2008/02/big-al-vezeti-kurzus-12-lecke.html


Jelentkezz hírlevelünkre  az alábbi linken és mind a 13 Big Al Vezetői leckét megkapod!
http://www.bigal.hu


További  CD és DVD tanfolyamokért Big Al-től, látogasd meg az MLM Siker Webáruházat:

mlmsiker.hu




5 megjegyzés:

Nemes Claudia írta...

Kedves Szilárd!
Hol találok ilyen és ehhez hasonló történeteket? Magamból kiindulva sokkal értékesebbnek tartom az ilyen jellegű "tanításokat", konzultációkat, mint a konkrét feladatok sorolását. Ilyenkor valahogy mindig beindulnak az agytekervények és mint egy brainstorming, zúdulnak a kreativ ötletek. Ez nyílván mindenkinek más, de ha mi hozzuk létre saját magunknak, azért hajlandóak vagyunk tenni is! S ha már cselekszünk akkor megcsikordulnak a fogaskerekek és elkezd működni a "gépezet". Előre is köszönöm.
Claudia /Harmony

Nemes Claudia írta...

Hol találok ehhez hasonló történeteket? Magamból kiindulva sokkal értékesebbnek tartom az ilyen jellegű "tanításokat", konzultációkat, mint a konkrét feladatok sorolását. Ilyenkor valahogy mindig beindulnak az agytekervények és mint egy brainstorming, zúdulnak a kreativ ötletek. Ez nyílván mindenkinek más, de ha mi hozzuk létre saját magunknak, azért hajlandóak vagyunk tenni is! S ha már cselekszünk akkor megcsikordulnak a fogaskerekek és elkezd működni a "gépezet". Előre is köszönöm.

Mátrai Szilárd írta...

Kedves Claudia!

Ha itt a blogon rá kattintasz arra a címkére, hogy Tom "Big Al" Schreiter,
összesen 4 vezetői lecke megjelenik.

Sikeredért,
Szilárd

Nemes Claudia írta...

Köszönöm.

Nemes Claudia írta...

Kedves Szilárd!
Köszönöm a segítséget!

Claudia